Dec 31, 2009

Cake angka 1 untuk Darwis

darwisy1

Cake angka 1 untuk Darwis, di order Irnie dari Kajang,Terimaksih Irnie. Maaf masa ambil gambar ni tak letak lagi kepala clown tu. Harap Irnie berpuas hati :)

Terimakasih.

Dec 23, 2009

Thomas Cake for MIKAEIL

thomasmikaeil


Cake dengan figurin Thomas, Green Percy, Red James.Hmm..color je lain-lain, nak buat juga face expression yg berbeza,,tapi susah ckit lah :)akhirnya pupil mata je yg lain :)

Figurin semua daripada fondant. cake tu cover buttercream. alhamdulillah mama Mikaeil ,Puan Jastina berpuas hati dg cake ini. terimakasih daun keladi. Happy 2nd Birthday to Mikaeil

Cake & cup cake Hantaran

wawahantaran1


wawacupcake

Cake & cupcake hantaran di order wawa. Cake menggunakan fondant , Royal Icing dan bunga daripada gumpaste.

Cup cake menggunakan topping Royal icing dan bunga fondant. Terimakasih wawa,atas sokongan selama ini :)

Dec 16, 2009

Zulaiha,Izzati& Upin Ipin

izzatizke1 copy


zulaihacake

Cake di order kak Ina sempena majlis hari jadi zulaiha & Izzati. Happy Birthday girls,semuga menjadi anak solihah :) Terimaksih daun keladi kepada kak Ina, and Family, harap berpuas hati :)

Dec 14, 2009

JIA Birthday Cake

jiacake1 copy



jiacake2 copy

Birthday cake 1 tahun dg hiasan edible image untuk JIA. Di order Syikin, Terimaksih syikin. Happy birthday JIA.

Dec 10, 2009

Red Roses MIni Cake

red roses mini cake

red roses mini cake

minicak03

Di sebabkan masih ada sisa carrot cake dekat peti sejuk tu, teringin pulak nak buat sample mini cake. akhirnya jadi macam ni. I pilih nama 'ahmad dan aisyah'..sweet tak..he..he..

Cake kat dalam ni(base cake) boleh guna ape2 kek, tak kisah. sorry tak kemas sangat la :)
apapun not bad lah kan......masuk bakul angkat sendiri..ha..ha..

Nov 21, 2009

I'm Back..I luv you Full :)

love

I'm back to business as usual...he..he..

WELCOME TO MY BLOG..

THANK YOU SO MUCH FOR SUPPORTING ME SO FAR..
.

Nov 9, 2009

Chelsea & Pink Cup cake

chelseacupcake


pinkcupcake


Cup cake dg edible image Chelsea football club ,sapa-sapa yg minta sangat2 dg chelsea ni..boleh order cup cake macam ni jugak :)

yg pink tu sesuai untuk majelis hari jadi kanak2...perempuan,tapi kanak-kanak lelaki pun boleh apa salahnya :) kalau minat dengan color pink or barbie..he..he..jadi teringat drama 'SUTUN' pulak :)

Nov 3, 2009

DeepaRaya Cake&Cupcake

deeparaya ICI

Cake sempena Majlis Sua Rasa - DeepaRaya ICI. Choc moist cake with edible image.


'recycle' cup cake

Cup cakes with 'Recycle' theme, using edible image. Actually semua ada 20 cups, tapi ni je yg sempat snap :)

terimakasih :)

Oct 29, 2009

Dayana 2nd Bday

dayana 2 tahun


cake no 2

Cake angka 2, untuk Dayana Batrisya..cantiknya nama :). di tempah puan Tina, dari Petaling Jaya. Cake ni menggunakan Fresh cream. Edible image pun nak cartoon je. terimakasih daun keladi :)

Oct 27, 2009

Thomas cake for Tun Adam

tunadam01


Thomas Adam

Thomas cake Adam

MInggu lepas memang boleh di katakan 'Thomas week' although only 2 orders of thomas cake theme..he..he..

Cake ni untuk Tun Adam, di order Faz.dulu Faz pun pernah order cake hantaran. Terimakasih Faz....

Oct 25, 2009

Thomas cake for KARL

Thomas cake untuk KARL

Thomas Karl

Karl is 5

Cake Thomas ni di order puan Qistina..dari Taman Desa. special untuk hari Jadi KARL yg ke 5 tahun. Pada tanggal 21 october. Happy birthday Karl...thank you very much to Karl's MOm....

Oct 20, 2009

Cake no 1 for NATASYA

natasya01

natasya02



Back to number cake again...:)
Cake ni di order Inaz..untuk anak buah Adriana Natasya. Masa hantar kek tu, jumpa juga dengan mama Natasya, tapi lupa plak, nak tanya nama..he..he..maaf ye..

Apapun terimakasih kerana sudi order...mama Natasya cakap kek ni cantik sangat..he..he..Ye.. ke..

Thank you very much for the complimentary...Happy B day Natasya....

Oct 17, 2009

Birthday cake 'One for All'

Birthday cake for all

birthday cake for all...

Birthday Cake dg hiasan edible image bertuliskan 'happy Birthday' and nama-nama yg meraikan hari jadi. Hiasan bunga2 wild roses warna merah daripada fondant.
happy Birthday to you ..All....

Cake tanda 'Terima Kasih'

thank you cake

2 buah cake sebagai tanda terimakasih, kat dalam tu chocolate moist cake, ada cherry kat atas tu..pas tu bubuh hirisan coklat..hmmm..yummmy.....
di deco ala-ala Black Forest gitu..he..he.. apa komen..sedaaaappp..laaaa...

Roses Cup cake

rose cupcake

rose cupcake ready to go

25 biji Cup cake dg hiasan bunga rose daripada gumpaste. Untuk 'hadiah' hari jadi 25 orang. so masing2 orang dapatlah bawa balik 1 cup cake tu :) plus 1 tangkai bunga rose ori..he..he..

Oct 6, 2009

Formula car ??

formula01

formula02

Cake fondant Formula 1 yg tak siap lagi :(
dah buat kenalah letak kat blog juga :)

Aug 28, 2009

Number 1 for baby Yen Xiu

yenxiu01

yenxiu02

White number one cake for baby Yen Xiu.choc moist cake with banana flavour, Simple white cake with less coloring. Requested & ordered by Sett from Bukit Segar Jaya. Thank you so much sett :)

Aug 18, 2009

Barbie Mariposa Cake

Barbie mariposa with standing edible image


Barbie mariposa

barbie Mariposa cake ini special untuk Nur khalisha di order puan Suzana dari Cheras. memang pandai lah Puan suzana cari contoh cake ni..very creative. Original design by Andrea's sweetCakes hasil creativity dia memang cantik-cantik sume :) I really appreciate your kindness Andrea :)

pembuatan cake Barbie mariposa ni amatlah mencabar :) disebabkan saya tak de cutter bentuk daun, saya gunakan tangan saya ni untuk memotong dedaunan (sayap) tu dg menggunakan cutter. Satu..demi satu..alhamdulillah akhirnya berjaya menyelesaikan cake ini. Puan suzana nakkan kaler Pink and purple. Tapi napa purple tu jadi lain sikit on pic :(

BTW, Alhamdulillah Puan Suzana berpuas hati dg cake ni,dia ada hantar sms " Slm Ninie!Kek birthday vy cantik n sedap...ramai org puji!Tq:) "

terimakasih banyak puan suzana...Happy birthday Nur Khalisha :)

Barbies cookies stick

nurcookiesstick

Nur khalisha peminat Barbie number 1 he..he..50 batang cookies stick dg gambar edible barbie-barbie nan cantik di order puan Suzana untuk bday Nur khalisha. macam mana Nur khalisha suke tak....Terimakasih kak Suzana :)

Aug 17, 2009

Number 1 cake Nur Maisarah

nurmaisarah

Cake angka 1 yang ke sekian kalinya, untuk Nurmaisarah yang comel :) di tempah Puan Rabiatul. Nak color Biru turqoise ala-ala baju kahwin Khai dan Rosma :) he..he..

Harap sesuai warna ni ye....komen dia via SMS " Terimakasih ye utk kek 2.Cantik sgt.semua family sy puas hati..lain kali boleh order lg....."

Terimakasih banyak kepada Puan Rabiatul sekeluarga, harap sekarang dah sihat ye :)

Fancy Cookies

fancycookies

2 kotak fancy cookies di order Puan Nurul dari BUkit Tinggi , sebelum ni puan Nurul pernah order cookies stick untuk birthday anak dia. terimakasih Puan Nurul :)

Aug 12, 2009

Birthday Cup cake for ILLA

illacupcake01

Illa02

Cup cake set bertuliskan Happy Birthday Illa From Acik, di order kak Ruqayah. Nak deco tulisan dg bunga2. Mulanya nak bubuh bunga2 butter cream kat tepi-tepi tu...tapi...hmm..rasa tak cukup space and finally letak bunga2 fondant je....cantik kan?? Thank you ...

cup cake hantaran

tunangcupacake

20 pcs cup cakes untuk hantaran pertunangan, deco,color tak kisah, so macam nilah jadinya. Simple rosette, daun,swirl???..... harap berpuas hati :) terima kasih daun keladi.

Aug 5, 2009

Cake No 1 untuk Damia

Damia first bday


Cake angka 1 ,yg ni untuk Damia, di tempah oleh Ita dari Desa petaling, KL. Warna tema adalah Purple,sesuai dg Barney :) .

Ni satu hal lagi, color purple tu jadi lain pula bila dah kena camera...I wonder why???

Harap Ita dan keluarga berkenan dg kek ni ye...kek ni telahpun sampai ke tangan yg empunya tanggal 1 ogos lepas..he..he... maaf ye..lambat posting :)

Baby Theme Cup cake

babyset

babyblanket

Cup cake ni order hari Jumaat 31 Julai 2009 baru posting hari ini....

3 set baby theme cup cakes ataupun 75 pcs tema baby dan 25 pcs sponge bob. diorder oleh Fied. nak siapkan 100 biji cup cake ni, 'terpaksa' baking almost 2 kali ganda, disebabkan cake tu kecut dan lekang dari cup. betul2 mencabar, baking sehingga ke pagi. Tu lah lewat nak siapkan cup cake ni. Dah tu ,kerana rushing tak sempat amik gambar di tempat yg sesuai, terpaksalah snap masa dah masuk dalam box tu. tengoklah result dia tak cukup cantik, tak cukup light kot... :(

Alhamdulillah akhirnya boleh juga habiskan 'kerja' ni,harap Fied puas hati :)
Saya ucapkan ribuan terimakasih kepada Fied & Family yg telah berkenan menempah kek dari saya ...semuga murah rezeki Fied..maaf lah kalau lewat siapkan kek ari itu ye :)

Sponge Bob cupcake

spongebob zeyad

25 pcs cup cake sponge bob di pesan Fied, customer setia :) .Cup Cake ni untuk baby boy 'Zeyad Raef' Selain 25 pcs sponge bob, fied juga order 75 pcs cup cake dg tema Baby. Ada cerita heboh di sebalik pembikinan cup cake ini.

Gambar sponge Bob tu, saya ikut contoh yg Fied bagi, bagi sesiapa yg empunya idea berbanyak terimaksih di ucapkan. semoga berkah.